Ingredienser

 

12 bitar

4
ägg

2 dl
strösocker

1 dl
vetemjöl

1 dl
potatismjöl

1 tsk
bakpulver

1.5 liter
glass i olika smaker och färger

Topping

3 dl
vispgrädde

maränger (köpta eller hemgjorda)

125 g
blåbär eller hallon

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form
med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Vispa
ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda
mjölsorterna med bakpulvret.

2

Sikta ner det i äggvispet. Vänd ihop med en slickepott till
en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda
i nedre delen av ugnen tills provstickan är torr,
ca 30 min. Låt svalna helt.

3

Låt glassen stå framme tills den lätt går
att breda. Dela kakan i två bottnar och diska
rent formen. Klä formen med plast och lägg
tillbaka ena bottnen. Bred på glassen i tre
lager ovanpå varandra.

4

Toppa med den andra
bottnen och tryck till lätt. Låt stå i frysen
minst 2 timmar. Vispa grädden fluffig. Ta ut tårtan lite i
förväg och ställ på ett tårtfat. Bred på grädden
och garnera med maränger och blåbär.

Till Receptet