Ingredienser

 

4
dl

vassle, eller vatten

1
tsk

salt

1
tsk

kardemumma

1
paket

jäst

0,25
dl

brödsirap

1
dl

kruskakli

1
dl

rågkross

5
dl

rågsikt

1

vetemjöl, (ungefär 5 dl)

Köp receptet

Gör så här

1. det mesta gör man på kvällen. men äter gör man på morgonen.
2. man kan göra nånslags färskost genom att koka filmjölk och sen låta det rinna av genom en silduk eller ett melittafilter. jag använde den vätskan som blir över när man gör så, men det går nog bra med kallt vatten med. eller kanske filmjölk.
3. rör ut jästen med saltet, tillsätt vätskan och blanda i resten.
4. ta upp på bakbordet och knåda lite, forma till 12 bullar och ställ på en plåt och ställ in i kylen.
5. på morgonen tar du ut plåten och ställer ugnen på 225 grader. när ugnen är varm sätter du in bullarna och gräddar dem i ca 12 minuter.

Receptet är från:

Tasteline