Ingredienser

 

7
dl

vatten

6
st

te, Lipton Sun Tea Lemon

1
påse

katrinplommon, urkärnade, grovhackade, 250 g

3
dl

havregryn

1
dl

rågkross

25
gram

jäst

1
dl

havrekli

6
dl

grahamsmjöl

2
tsk

salt

2
msk

farinsocker

4
dl

vetemjöl

Köp receptet

Gör så här

1. Koka upp vattnet. Lägg i tepåsarna och låt teet dra 5 min under lock.
2. Blanda i en degbunke havregryn, rågkross och katrinplommon. Slå det heta teet över grynblandningen och rör om och låt det svalna.
3. Smula ner jästen och tillsätt de övriga ingredienserna. Spara lite av mjölet, ca 0,5 dl, till utbakningen.
4. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt med plastfilm ca 40 min.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ihop degen. Forma degen till 2 längder och dela dem i 10 lika stora bitar. Forma varje bit till en bulle.
6. Lägg bullarna på bakplåtspapperklädd plåt och låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°C.
7. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk.

Receptet är från:

Tasteline