Ingredienser

 

1,5
dl

havregryn, grövre sort

0,5
dl

linfrö, krossad

0,5
dl

vetekli, krossad

1
msk

ljus sirap

50
gram

jäst

5
dl

mjölk

50
gram

margarin

0,5
msk

salt

10
dl

vetemjöl

Köp receptet

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, linfrö, vetekli, sirap och mjölk i en kastrull, kokas på svag värme i 10 min, OBS rör hela tiden.
2. Låt blandningen svalna till rumstemperatur.
3. Smält margarin och låt det svalna.
4. Smula jästen i en bunke häll ner blandningen i bunken och rör om. Tillsätt saltet och vetemjölet.
5. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, Baka sedan ut till små bullar, låt jäsa ca 15 min.
6. Gräddas i mitten av ugnen i ca 10 min. När bullarna är klara pensla dem med vatten blandat med lite sirap.

Receptet är från:

Tasteline