Ingredienser

 

0,5
dl

kokosflingor

0,5
dl

hallon, torkade

0,5
dl

strössel

Garnering

200
gram

choklad, mörk

0,5
msk

matolja

Gräddbullar

10
st

smörgåsrån, till botten

5
st

äggvita(or), stora

2
msk

strösocker, Dansukker

2
st

gelatinblad

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt.
2. Vispa äggvitorna med 2 msk strösocker till ett vitt skum.
3. Blanda vatten, socker och glykossirap till sockerlagen i en liten kastrull. Låt blandningen koka till 116 C (använd termometer). Krama ur gelatinbladen och lös upp i sockerlagen.
4. Häll den heta sockerlagen över äggvitorna under vispning i en tunn stråle. Fortsätt att vispa på hög hastighet tills marängen kallnat.
5. Tillsätt valfri smaksättning
6. Spritsa fyllningen på de utstansade rånbottnarna, (du kan få ut 2 bottnar per smörgåsrån). Sätt dem i frysen.
7. Smält chokladen, tillsätt 1/2 msk matolja och doppa gräddbullarna i chokladen. Strö på valfri garnering, t ex strössel eller kokos.

Receptet är från:

Tasteline