Bananchips och honungstryffel
Ingredienser
20 stycken
200 g
mörk choklad
3 dl
bananchips
1 dl
vispgrädde
1 msk
flytande honung
1 msk
smör
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en
non stick-kastrull och låt koka upp.
2
Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper
och låt svalna.
3
Täck med plast och ställ i kylen att stelna,
tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.
4
Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.
Till Receptet