Pepparkaksrulltårta
Ingredienser
1 stycken
4
ägg
1.5 dl
strösocker
1.5 dl
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
1 msk
pepparkakskrydda
1 msk
strösocker (runt rulltårtan)
Fyllning
100 g
rumsvarmt smör
1.5 dl
florsocker
1
äggula
1 msk
pepparkakskrydda
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker
pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med
bakplåtspapper.
2
Bred ut smeten jämnt i form av en rektangel
och grädda direkt, mitt i ugnen. Grädda tills
smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper.
3
Dra av papperet som kakan gräddats
på genast och rulla varsamt ihop kakan till
en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad
i bakplåtspapperet.
Fyllning:
1
Vispa smör, florsocker, äggula och
krydda slätt och poröst, gärna med elvisp.
Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop
igen från långsidan och skär upp i bitar.