Ingredienser

 

1 stycken

4
ägg

1.5 dl
strösocker

1.5 dl
potatismjöl

1 tsk
bakpulver

1 msk
pepparkakskrydda

1 msk
strösocker (runt rulltårtan)

Fyllning

100 g
rumsvarmt smör

1.5 dl
florsocker

1
äggula

1 msk
pepparkakskrydda

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker
pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med
bakplåtspapper.

2

Bred ut smeten jämnt i form av en rektangel
och grädda direkt, mitt i ugnen. Grädda tills
smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper.

3

Dra av papperet som kakan gräddats
på genast och rulla varsamt ihop kakan till
en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad
i bakplåtspapperet.

Fyllning:

1

Vispa smör, florsocker, äggula och
krydda slätt och poröst, gärna med elvisp.
Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop
igen från långsidan och skär upp i bitar.

Till Receptet