Ingredienser

 

32 stycken

150 g
smör

5 dl
mjölk

50 g
jäst

1 dl
strösocker

1 msk
kardemummakärnor, mortlade

1 tsk
salt

13 dl
vetemjöl

Fyllning

300 g
smör, rumsvarmt

3 msk
malen kanel

1.5 dl
rårörsocker

Garnering

1
uppvispat ägg

1 dl
pärlsocker

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt).
Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.

2

Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget.
Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin.
Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.

3

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar.
Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.

4

Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna.
Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.

5

Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper.
Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Till Receptet