Ingredienser

 

12 bitar

150 g
smör

1 dl
nötkräm

2.5 dl
strösocker

3
ägg

2 dl
vetemjöl

2 msk
kakao

Maräng

4
äggvitor

3 dl
strösocker

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och häll i en
bunke.

2

Tillsätt nötkrämen och socker. Rör eller vispa tills smeten är slät. Vispa ner äggen
ett i taget. Blanda ihop mjöl och kakao och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Känn med sticka, kakan ska vara kladdig. Låt kallna.

Maräng:

1

Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen). Ta skålen från vattenbadet. Vispa
marängen med elvisp tills den
svalnat och är helt fast, ca 10 min.

2

Ta bort kanten på formen. Toppa kakan med marängen och bränn med brännare till fin färg. Alternativt sätt ugnen på 200° grilleffekt och ställ in kakan högre upp i
ugnen med luckan öppen. Grädda
till fin färg, tar någon minut bara.

Till Receptet