Ingredienser

 

120 stycken

150 g
smör, rumsvarmt

2.5 dl
strösocker

0.5 dl
mörk eller ljus sirap

1.5 msk
malen kanel

2 tsk
malen ingefära

2 tsk
malen kryddnejlika

1 tsk
malen kardemumma

1.5 tsk
bikarbonat

1 dl
vatten

7.5 dl
vetemjöl

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Rör smör, socker och sirap
smidigt, t ex med elvispens
degkrokar. Rör ner kryddor och
bikarbonat i smöret. Tillsätt
vatten och allt mjöl och arbeta
ihop till en deg.

2

Låt degen ligga insvept i plastfolie i kylen minst 1 dygn.
Sätt ugnen på 225°. Ta fram
en bit deg i taget och arbeta den smidig.

3

Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord, pensla med
äggvita och strö över flagad
mandel.

4

Skär i rektanglar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 5–6
min. Eller ta ut kakor med mått
som vanligt. Grädda mitt i ugnen 4–5 min.

Till Receptet