Upphottad chokladpudding i strut
Ingredienser
6 portioner
-
5 dl
färdig chokladpudding
-
1 tsk
chilipulver
-
1 msk
70% kakaopulver
-
1 st
apelsin, skal och saft
-
1
näve saltade lakritsgodisar
-
1 dl
sirap
-
1 msk
balsamico
-
6 st
glasstrutar
-
1 liter
vaniljglass
-
½ dl
pistagenötter, krossade
6 portioner
-
5 dlfärdig chokladpudding
-
1 tskchilipulver
-
1 msk70% kakaopulver
-
1 stapelsin, skal och saft
-
1näve saltade lakritsgodisar
-
1 dlsirap
-
1 mskbalsamico
-
6 stglasstrutar
-
1 litervaniljglass
-
½ dlpistagenötter, krossade
Gör så här
1. Tillaga chokladmoussen enligt instruktionen på paketet. Blanda i chilin, apelsinzest och kakaopulvret.
2. Hacka lakritsgodisarna och låt dem stå tillsammans med sirap, apelsinsaft och balsamico i en kastrull på låg tempetratur. Låt svalna.
3. Varva chokladmousse och glass i en glasstrut. Toppa med såsen och pistagenötterna.
Tips
Variera toppingen utifrån vad du själv gillar och har hemma. Till exempel lingon, jordgubbar, mango, flagad mandel etc.