Flamberad ananas med passionsfrukt och yoghurtsorbet
Ingredienser
8 portioner
Frukten
-
1 st
ananas
-
4 st
passionsfrukter
-
1 dl
råsocker
-
50 g
smör
-
3 msk
rom
-
½
chili, eller efter smak
Yoghurtsorbet
-
socker
-
vatten
-
yoghurt
8 portioner
Frukten
-
1 stananas
-
4 stpassionsfrukter
-
1 dlråsocker
-
50 gsmör
-
3 mskrom
-
½chili, eller efter smak
Yoghurtsorbet
-
socker
-
vatten
-
yoghurt
Gör så här
Frukten
1. Rosta ananas 45 minuter på 200 garder.
2. Låt svalna och skär ut klyftor. Smält smöret i en panna och tillsätt socker och ananasen. Låt de karamelliseras lite och tillsätt köttet från passionsfruketerna och hackad chili.
3. Tag pannan ifrån fläktkåpan, häll i romen och tänd på. Låt alkoholen brinna upp.
4. Lägg sedan upp ananasen och såsen på tallrik. Servera med yoghurtsorbet och citronverbena.
Yoghurtsorbet
1. Blanda sockerlag (1350 g socker per 1 liter vatten).
2. Blanda 1 del sockerlag med 2 delar yoghurt (kan bytas mot fruktpuré eller annan mejeriprodukt).
3. Blanda samman och kör i glassmaskin.