Knäckiga mandelkorgar med glass och bär
Ingredienser
6 portioner
-
50 g
smör
-
1 msk
vetemjöl
-
½ dl
strösocker
-
2 msk
glykossirap
-
50 g
mandelspån
-
bakplåtspapper
-
6
små glas eller ljuslyktor
Tillbehör – förslag
-
¾ liter
vaniljglass
-
3 dl
vispgrädde
-
färska bär
-
florsocker
6 portioner
-
50 gsmör
-
1 mskvetemjöl
-
½ dlströsocker
-
2 mskglykossirap
-
50 gmandelspån
-
bakplåtspapper
-
6små glas eller ljuslyktor
Tillbehör – förslag
-
¾ litervaniljglass
-
3 dlvispgrädde
-
färska bär
-
florsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjöl, socker, glykossirap och mandelspån. Låt sjuda upp under omrörning. Klicka ut 6 lika stora rundlar mycket glest på plåtar med bakplåtspapper
3. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter tills de fått fin ljusbrun färg. Ställ ut glas eller ljuslyktor upp och ner, de ska användas för att forma korgarna.
4. Klipp bakplåtspapperet runt flarnen. Låt dem ligga kvar en kort stund på plåten ½–1 minut, tills de stabiliserar sig lite. Ta upp dem med hjälp av papperet och lägg dem över de uppochnervända glasen eller ljuslyktorna. Lossa papperet försiktigt och låt korgarna stelna.
5. Fyll korgarna med glass, grädde och färska bär precis före serveringen. Sikta över florsocker.