Snabb vaniljglass
Ingredienser
3 portioner
-
80 g
flytande honung
-
200 g
lättmjölk
-
200 g
grädde
-
vaniljextrakt
-
4-5 dl
krossad is
-
½ dl
salt
3 portioner
-
80 gflytande honung
-
200 glättmjölk
-
200 ggrädde
-
vaniljextrakt
-
4-5 dlkrossad is
-
½ dlsalt
Gör så här
1. Ta en liten påse, gärna en som är förslutningsbar, och trä den över ett litermått.
2. Häll ner alla ingredienser i påsen och försegla den.
3. Häll salt och is i en större påse. Lägg i glass-smeten i is- och saltpåsen. Förslut väl.
4. Börja skaka påsarna under 5–10 minuter. Det viktiga är att glassmeten skakas runt i ispåsen.
5. Torka av glasspåsen innan du serverar glassen, annars kan det komma salt i glassen.