Rabarbersorbet
Ingredienser
- 
200 g
rabarber
- 
6 st
frysta jordgubbar
- 
¼ 
vaniljstång
- 
120 g
socker
- 
9 cl
vatten (90g)
- 
10 g
glykos
- 
15 g
citron
- 
200 grabarber
- 
6 stfrysta jordgubbar
- 
¼vaniljstång
- 
120 gsocker
- 
9 clvatten (90g)
- 
10 gglykos
- 
15 gcitron
Gör så här
Sorben ska stå i kylen i ca 4-5 timmar.
1. Skala och skiva rabarbern och lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna.
2. Koka upp och låt sjuda i 8-10minuter. Häll upp i en annan bunke och låt svalna och ställ den i kylen i ca 4-5 timmar.
3. Häll i sorbetmassan i glassmaskinen och kör till den har bra konsistens.
 
                                        





