Glassbiskvi
Ingredienser
6–8 portioner
-
½ liter
färdig glass, valfri sort
-
200 g
marsipan eller mandelmassa
-
100 g
choklad
-
1 msk
neutral matolja
-
florsocker till marsipankavling
Till garnering
-
smält choklad, strössel, flisad mandel, rostade mandelspån, nötkross, rostad kokos eller små godisar tex dajmkulor
6–8 portioner
-
½ literfärdig glass, valfri sort
-
200 gmarsipan eller mandelmassa
-
100 gchoklad
-
1 mskneutral matolja
-
florsocker till marsipankavling
Till garnering
-
smält choklad, strössel, flisad mandel, rostade mandelspån, nötkross, rostad kokos eller små godisar tex dajmkulor
Gör så här
1. Ställ en bricka eller tallrik i frysen. Gör glasskulor och lägg dem därpå och ställ tillbaka i frysen. Låt dem frysa till.
2. Dela marispanen i 6-8 bitar, kavla ut tunt, men så att den fortfarande går att vika.
3. Pudra på lite florsocker när du kavlar så att det inte fastnar. Du kan även kavla ut den mellan plastfolie/bakpapper.
4. Slå in glasskulorna i marsipanrundlarna. Nyp ihop skarvarna och forma till bollar. Stick in en glasspinne eller stadig cocktailpinne (finns i hobbyaffärer). Ställ tillbaka i frysen.
5. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Rör ner olja. Ös/doppa glasskulorna i choklad, garnera om du vill redan nu. Ställ tillbaka i frysen.
6. Garnera med smält choklad, strössel eller något annat du gillar. Tillbaka i frysen till servering.
Tips: tål du inte mandel kan du hoppa över marsipan, det går bra att chokladdoppa glasskulorna ändå, man får vara lite snabbare bara.