Hjortronsorbet och messmörsglass med sockerkaka
Ingredienser
Sockerkaka
-
3 st
ägg
-
2,5 dl
socker
-
50 g
smält smör
-
1 dl
mjölk
-
3,5 dl
mjöl
-
2 tsk
bakpulver
-
2 tsk
vaniljsocker
-
1 nypa(or)
salt
Messmörglass
-
2 st
äggulor
-
4/5 dl
socker
-
150 g
messmör
-
2 dl
vispgrädde
Hjortronsorbet
-
350 g
hjortonpuré
-
240 g
kall sockerlag, gjord på glykos, socker och vatten
Brynt smörpulver
-
20 g
brynt smör
-
ca 80 g
malto
-
ca 10 g
florsocker
Sockerkaka
-
3 stägg
-
2,5 dlsocker
-
50 gsmält smör
-
1 dlmjölk
-
3,5 dlmjöl
-
2 tskbakpulver
-
2 tskvaniljsocker
-
1 nypa(or)salt
Messmörglass
-
2 stäggulor
-
4/5 dlsocker
-
150 gmessmör
-
2 dlvispgrädde
Hjortronsorbet
-
350 ghjortonpuré
-
240 gkall sockerlag, gjord på glykos, socker och vatten
Brynt smörpulver
-
20 gbrynt smör
-
ca 80 gmalto
-
ca 10 gflorsocker
Gör så här
Sockerkaka
1. Vispa ägg, socker, vaniljsocker hårt. Blanda smör och mjölk, rör sedan ner i äggsmeten. Smöra och bröda en valfri sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min.
2. Vid servering: Stansa ur önskade bitar av kakan och smörstek gyllenbrun.
Messmörsglass:
1. Vispa ägg och socker, tillsätt messmör. Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
Hjortronsorbet:
1. Blanda och kör i glassmaskin.
Brynt smörpulver:
1. Låt smöret svalna och mixa hastigt ihop alla ingredienser till ett fint pulver.