Flädersorbet med havtornsflarn och myntamarinerade jordgubbar
Ingredienser
Havreflarn (ca 30st)
-
75 g
smör
-
1 dl
strösocker
-
1 dl
stora havregryn
-
1 dl
vetemjöl
-
¼ tsk
bakpulver
-
1 tsk
malen ingefära
-
1½ msk
mjölk
-
1½ msk
ljus sirap
Havtornsfyllning
-
2 msk
mascarpone
-
1 msk
havtornssylt eller marmelad
Flädersorbet
-
2 dl
koncentrerad flädersaft
-
2 dl
vatten
-
1 st
äggvita
Marinerade jordgubbar
-
½ liter
jordgubbar
-
1 knippa(or)
mynta
-
½ msk
råsocker
-
½
lime
Havreflarn (ca 30st)
-
75 gsmör
-
1 dlströsocker
-
1 dlstora havregryn
-
1 dlvetemjöl
-
¼ tskbakpulver
-
1 tskmalen ingefära
-
1½ mskmjölk
-
1½ mskljus sirap
Havtornsfyllning
-
2 mskmascarpone
-
1 mskhavtornssylt eller marmelad
Flädersorbet
-
2 dlkoncentrerad flädersaft
-
2 dlvatten
-
1 stäggvita
Marinerade jordgubbar
-
½ literjordgubbar
-
1 knippa(or)mynta
-
½ mskråsocker
-
½lime
Gör så här
Fyllda havreflarn
1. Ta fram en kastrull och smält smöret, blanda i övriga ingredienser, rör om och klicka ut på bakplåtspapper, grädda i 200 gram cirka 5 minuter eller tills dom fått fin färg.
2. Rör samman havtornsfyllningen och lägg mellan 2 flarn.
Flädersorbet
1. Kör vatten och saft i en glassmaskin tills den nästan är fryst.
2. Vispa äggvitan hårt, vispa sedan ihop äggvitan med den frysta massan.
3. Ställ in i frysen i cirka 2 timmar.
Marinerade jordgubbar
1. Klyfta jordgubbarna, hacka myntan fint och rör ihop med råsocker och lime.