Ingredienser

 

25
gram

jäst

3
dl

mjölk

0,5
dl

sirap

0,5
tsk

salt

100
gram

smör, mjukt

1
l

vetemjöl

Fyllning

100
gram

smör

100
gram

mandelmassa

0,5
dl

vaniljsocker

3
msk

rom

Pensling

1
st

ägg

Gör så här

1. Smula ned jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och slå den över jästen. Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret
skuret i bitar.
2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
3. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en 40×40 cm stor platta.
5. Riv mandelmassan och blanda den med smöret, rör i vaniljsocker och rom, bred på plattan.
6. Rulla ihop till en rulle och skär i ca två cm breda skivor. Lägg i pappersformar
och låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
7. Grädda mitt i ugnen i 220 grader 12 minuter.

Receptet är från:

Tasteline