Ingredienser

 

100
gram

smör

5
dl

mjölk

50
gram

jäst

1
dl

sirap

0,5
dl

strösocker

1
tsk

salt

15
dl

vetemjöl

Fyllning

200
gram

mandelmassa

100
gram

smör

2
dl

strösocker

2
st

limefrukt(er), skal och saft

1
st

Citron, saften

Pensling och garnering

1
st

ägg

5
msk

florsocker

1
st

limefrukt(er), saften

Gör så här

1. Smält smöret och ha i mjölken, värm detta till fingervarmt, 37
grader. Smula ned jästen i en bunke och slå degspadet över. Rör väl.
2. Häll över sirap, socker och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och
arbeta ihop till en smidig deg.
3. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
4. Gör under tiden fyllningen.Riv mandelmassan fint och blanda den
med smöret och sockret. Riv skalet från limefrukterna Pressa i saften från
citron och lime,.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den väl.
Kavla ut till en 40×40 cm stor platta.
6. Bred fyllningen över och rulla ihop till en längd. Skär i ca två cm
breda skivor och lägg i pappersformar. Låt jäsa i 30 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg.
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 10 minuter.
9. Blanda florsocker och limesaft till en glasyr som du ringlar över de
avsvalnade bullarna.

Receptet är från:

Tasteline