Ingredienser

 

100
gram

smör

3
dl

mjölk

25
gram

jäst

3
droppe(ar)

mandelessens

1
tsk

salt

1
dl

strösocker

1
l

vetemjöl

Fyllning

150
gram

mandelmassa

100
gram

smör

1
msk

vaniljsocker

Garnering

1
st

ägg

1
dl

sötmandel, hackad

Gör så här

1. Smält smöret, häll i mjölken och låt det bli 37 grader, fingervarmt.
2. Smula sönder jästen i en bunke och slå degspadet över.
3. Häll i mandelessens, salt och socker. Arbeta in mjölet lite i taget till
en smidig deg.
4. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
5. Riv mandelmassan och blanda den med smör och vaniljsocker.
6. Stjälp upp den jästa degen på mjölat bakbord och arbeta degen
smidig. Kavla ut till en 40 x 40 cm stor platta.
7. Bred mandelsmeten över plattan. Rulla ihop och skär i ca två cm
breda skivor. Lägg dem i pappersformar och låt jäsa i 20 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och strö hackad mandel över. Grädda
mitt i ugnen i 220 grader ca 10 minuter.

Receptet är från:

Tasteline