Ingredienser

 

50
gram

jäst

1
st

ägg

1

pärlsocker

100
gram

smör

5
dl

mjölk

250
gram

kesella, lätt

1,5
dl

socker

0,5
tsk

salt

17
dl

vetemjöl

300
gram

kesella, vanilj

0,5
dl

kanel

Köp receptet

Gör så här

1. Smula ned jästen i en bunke, smält smöret och tillsätt mjölken.
2. Värm till fingervarmt, 37 grader.
3. Häll degspadet över jästen och rör om tills all jäst har lösts upp.

4. Tillsätt kesella, socker, salt och nästan allt mjöl.
5. Arbeta ihop degen tills den blir smidig.
6. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Blanda under tiden samman kesella och kanel.
7. Arbeta igenom degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.

8. Kavla ut varje del till en tunn platta. Bred ut kesellablandningen över pattorna och rulla ihop till två rullar. Skär varje rulle i ca 25 delar och lägg i fina bullformar.
9. Låt jäsa i ca 15 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

10. Grädda i ca 8 minuter i 250 grader. Låt svalna på galler.

Receptet är från:

Tasteline