Ingredienser

 

25
gram

jäst, för söta degar

50
gram

smör

2,5
dl

mjölk

1
dl

strösocker

0,5
tsk

kardemumma, malen

7
dl

vetemjöl

1
nypa(or)

salt

Garnering

50
gram

smör, smält

1
handfull

strössel

Köp receptet

Gör så här

1. Smält smöret och häll i mjölken. Värm tillsammans med kardemumman
tills det blir fingervarmt.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på degvätskan lite i taget. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt en nypa salt och sockret. Mata in mjölet, lite i taget tills det blir en smidig deg.
3. Låt jäsa i ca 40 min, eller tills att den vuxit till dubbel storlek.
4. Rulla ut degen till en lång, smal orm. Skär degen i 2 cm tjocka skivor. Rulla till små
bollar och tryck ner dem i knäckformar.
5. Grädda i 5-10 minuter. Låt svalna något.
Pensla med smält smör och garnera med strössel.

Receptet är från:

Tasteline