Gluten- och mjölkfria kanelbullar
Ingredienser
3
dl
Havredryck
0,5
tsk
fiberhusk
25
gram
jäst
100
gram
smör, eller margarin, mjölkfritt
0,5
dl
socker
0,25
tsk
salt
1
tsk
kardemumma, malen
7
dl
mjölmix , Finax GF lågprotein
5
dl
potatismjöl
Fyllning
200
gram
smör, eller margarin, mjölkfritt
1
dl
socker
2
tsk
kanel, malen
Pensling och garnering
1
st
ägg
2
tsk
vatten
1
förpackning
pärlsocker
Gör så här
1. Värm mjölken fingervarm, 37 grader. Rör ner fiberhusk. Låt svälla i ca 10 minuter.
2. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt de övriga ingredienserna, men spara lite mjölmix till utbakningen. Vispa degen med maskin i minst 3 minuter.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta.
4. Blanda ihop matfettet, sockret och kanelen. Bre på smeten på den utbakade degen. Rulla ihop till en rulle från långsidan.
5. Skär upp rullen i bitar och lägg dessa i pappersbakformar. Låt bullarna jäsa i ca 60-70 minuter.
6. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
7. Vispa samman ägg och vatten och pensla de färdigjästa bullarna. Strö över lite pärlsocker.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Receptet är från: