Mörkchoklad paletas
Ingredienser
8 portioner
-
300 g
70% mörk choklad
-
300 g
vatten
-
105 g
ljus sirap
-
6 g
salt
-
2 g
kanel (nypa)
Doppchoklad
-
200 g
mörk choklad
-
100 g
matolja
Chipotlesalt
-
salt och chipotlechilipulver mixad tillsammans
8 portioner
-
300 g70% mörk choklad
-
300 gvatten
-
105 gljus sirap
-
6 gsalt
-
2 gkanel (nypa)
Doppchoklad
-
200 gmörk choklad
-
100 gmatolja
Chipotlesalt
-
salt och chipotlechilipulver mixad tillsammans
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser och låt dem smälta ihop i en kastrull under vispning.
2. Fyll glassformar med chokladvätskan och frys allt i ca 8 timmar, men helst över natten.
2. Ta isglassarna ur formarna och servera genast. Doppa chokladisglassarna i smält choklad och dekorera ev. med kakaonibs och chipotlesalt.
3. Doppchoklad: Smält mörk choklad och matolja och värm till 45 grader.