Glassig sommartårta
Ingredienser
10–12 portioner
-
1 st
kladdkaka
-
1 ask(ar)
savoardikex
-
0,5 liter
sorbet tex. hallon
-
2 liter
vaniljglass
Till garnering
-
vispad grädde
-
bär och frukt
-
choklad- eller kolasås
-
citronmeliss
-
välj det du tycker om!
10–12 portioner
-
1 stkladdkaka
-
1 ask(ar)savoardikex
-
0,5 litersorbet tex. hallon
-
2 litervaniljglass
Till garnering
-
vispad grädde
-
bär och frukt
-
choklad- eller kolasås
-
citronmeliss
-
välj det du tycker om!
Gör så här
1. Ta fram glassen från frysen. Lägg bakpapper i botten på en springform ca 25 cm, kläm ihop formen och lägg i kladdkakan.
2. Kladdkakan ska vara ca 2 cm från kanten, är den för liten kan du trycka ut den lite. Skär bort ena kanten på kexen, ställ/kläm fast dem i mellanrummet mellan kladdkaka och formen.
3. Tryck ut ett lager vaniljglass i formen, gör en liten fördjupning i mitten, där ska sorbén snart få ligga. Ställ tårtan i frysen medan du formar sorbén till en boll, jag gör det oftast i en plastpåse. Lägg sorben på glassen, täck med resterande vaniljglass och jämna till ytan. Ställ i frysen.
4. Täck med plastfolie när ytan stelnat. Ta fram tårtan en stund innan serveringen och garnera den. Knyt gärna ett vackert band runt om.
Tips
Du kan även lägga i bär, bitar av mango, krossade kakor, praliner eller ditt favvogodis.