Ingredienser

 

20 stycken

200 g
mörk choklad

3 dl
bananchips

1 dl
vispgrädde

1 msk
flytande honung

1 msk
smör

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en
non stick-kastrull och låt koka upp.

2

Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper
och låt svalna.

3

Täck med plast och ställ i kylen att stelna,
tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.

4

Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.

Till Receptet