Chokladkaka med chokladglasyr
Ingredienser
8 portioner
150 g
chokladknappar, mörka
100 g
smör
1.5 dl
strösocker
1 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
0.5 krm
salt
2
ägg
Chokladglasyr:
100 g
chokladknappar, mörka
1 dl
kondenserad mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Smöra och bröa en brödform som rymmer 1½ liter. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en slät chokladsmet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning i chokladen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna innan du tar ut den ur formen.
Chokladglasyr:
1
Smält chokladen varsamt över vattenbad. Häll den kondenserade mjölken i en skål och rör varsamt ner chokladen. Bred glasyren direkt över kakan.
Till Receptet