Ingredienser

 

8 portioner

150 g
chokladknappar, mörka

100 g
smör

1.5 dl
strösocker

1 dl
vetemjöl

1 tsk
bakpulver

0.5 krm
salt

2
ägg

Chokladglasyr:

100 g
chokladknappar, mörka

1 dl
kondenserad mjölk

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Smöra och bröa en brödform som rymmer 1½ liter. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en slät chokladsmet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning i chokladen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna innan du tar ut den ur formen.

Chokladglasyr:

1

Smält chokladen varsamt över vattenbad. Häll den kondenserade mjölken i en skål och rör varsamt ner chokladen. Bred glasyren direkt över kakan.

Till Receptet