Citrusbullar
Ingredienser
100
gram
smör
5
dl
mjölk
50
gram
jäst
1
dl
sirap
0,5
dl
strösocker
1
tsk
salt
15
dl
vetemjöl
Fyllning
200
gram
mandelmassa
100
gram
smör
2
dl
strösocker
2
st
limefrukt(er), skal och saft
1
st
Citron, saften
Pensling och garnering
1
st
ägg
5
msk
florsocker
1
st
limefrukt(er), saften
Gör så här
1. Smält smöret och ha i mjölken, värm detta till fingervarmt, 37
grader. Smula ned jästen i en bunke och slå degspadet över. Rör väl.
2. Häll över sirap, socker och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och
arbeta ihop till en smidig deg.
3. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
4. Gör under tiden fyllningen.Riv mandelmassan fint och blanda den
med smöret och sockret. Riv skalet från limefrukterna Pressa i saften från
citron och lime,.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den väl.
Kavla ut till en 40×40 cm stor platta.
6. Bred fyllningen över och rulla ihop till en längd. Skär i ca två cm
breda skivor och lägg i pappersformar. Låt jäsa i 30 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg.
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 10 minuter.
9. Blanda florsocker och limesaft till en glasyr som du ringlar över de
avsvalnade bullarna.
Receptet är från: