Friterad glass
Ingredienser
4–6 portioner
Pannkaksinlindad glass
-
2 st
ägg
-
4 dl
mjölk
-
2 dl
vetemjöl
-
1 tsk
salt
-
smör till stekning
-
1 paket
vaniljglass
-
1 dl
jordgubbssylt
Panering och fritering
-
2 st
ägg, uppvispade
-
2 dl
vetemjöl
-
4 dl
ströbröd
-
5 dl
matolja
Till servering
-
florsocker
-
färska bär (om det är säsong)
4–6 portioner
Pannkaksinlindad glass
-
2 stägg
-
4 dlmjölk
-
2 dlvetemjöl
-
1 tsksalt
-
smör till stekning
-
1 paketvaniljglass
-
1 dljordgubbssylt
Panering och fritering
-
2 stägg, uppvispade
-
2 dlvetemjöl
-
4 dlströbröd
-
5 dlmatolja
Till servering
-
florsocker
-
färska bär (om det är säsong)
Gör så här
1. Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl och salt till en jämn smet. Låt smeten vila ca 10 minuter innan stekning.
2. Grädda pannkakorna på båda sidor i ett hett stekjärn. Lägg de färdiga pannkakorna på hög på en platt tallrik och låt kallna.
3. Skär glassen i bitar ca 3×3 cm och lägg en bit i varje pannkaka tillsammans med 1 msk jordgubbssylt. Vik insidorna och rulla samman till en tajt rulle.
4. Rulla varje crêpe först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
5. Lägg crêpen i frysen på en bricka och frys i minst en timme.
6. Fritera sedan crêpen het olja, ca 160 grader, tills de är gyllene.
7. Pudra crêpen med florsocker och servera direkt.