Frukostfrallor
Ingredienser
12 st
25 g
jäst
4 dl
vatten, rumsvarmt
2 msk
olivolja
1 tsk
flytande honung
1.5 dl
grovt rågmjöl
9 dl
vetemjöl special (540 g)
2 tsk
salt
1 dl
pumpafrön + extra till utbakningen
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.
2
Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa – frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.
Till Receptet