Ingredienser

 

12 st

25 g
jäst

4 dl
vatten, rumsvarmt

2 msk
olivolja

1 tsk
flytande honung

1.5 dl
grovt rågmjöl

9 dl
vetemjöl special (540 g)

2 tsk
salt

1 dl
pumpafrön + extra till utbakningen

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.

2

Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa – frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.

Till Receptet