Glasscheesecake
Ingredienser
12–15 portioner
Botten
-
250 g
kakor med chokladsmak
-
100 g
smör, smält
Fyllning
-
2 dl
färdig chokladkräm
-
1½ liter
vaniljglass
-
1½ liter
chokladglass
-
2 dl
sötsalta mandlar, hackade (valfritt)
Garnering
-
Godis, chokladsås, bär eller frukt
12–15 portioner
Botten
-
250 gkakor med chokladsmak
-
100 gsmör, smält
Fyllning
-
2 dlfärdig chokladkräm
-
1½ litervaniljglass
-
1½ literchokladglass
-
2 dlsötsalta mandlar, hackade (valfritt)
Garnering
-
Godis, chokladsås, bär eller frukt
Gör så här
1. Mixa kakor och smör i matberedare, tryck ut i en pajform 24–26 cm. Har du en form med löstagbar botten så kläm fast ett bakpapper i botten. Ställ i frysen.
2. Ta fram ena glassen så den mjuknar något. Fyll pajskalet med ett lager glass. Ställ i frysen.
3. Bred över ett lager chokladkräm, strö på mandel. Upprepa med nästa glassmak, frys och när den är helt fryst så packa in den i plastfolie.
4. Garnera tårtan med påskgodis, bär eller frukt som du tycker om.