Helgbullar
Ingredienser
1
paket
jäst
1
tsk
salt
0,25
dl
olja
10
dl
vatten, finger varmt
1,5
dl
solrosfrön
1,5
dl
dadlar, klippta i bitar
1
tsk
pomeransskal
10
dl
grahamsmjöl
5
dl
rågsiktsmjöl
1
vetemjöl
1
st
mjölk, att pensla med
1
st
solrosfrön, till garnering
Köp receptet
Gör så här
1. Värm vattnet till fingervarmt
2. Blanda jäst och salt så det smälter, tillsätt sen pomeransskal, olja, vatten, solrosfrön och dadlar.
Blanda i grahamsmjöl och rågsiktsmjöl
3. Blanda i vetemjöl tills det blir sådär lagom deg
4. Jäs en halvtimme
5. Knåda, gör bullar av det, lägg på plåt
6. Jäs halvtimme
7. Pensla med mjölk, strö solrosfrön över
8. Ugn 225 grader typ tio minuter
Receptet är från: