Jordnötsglass med salt kolasås och chokladsås
Ingredienser
6 portioner
Jordnötsglass
-
500 g
vispgrädde
-
397 g
kondenserad mjölk, 1 burk
-
40 g
jordnötssmör
-
1
sats saltkola
-
jordnötter efter smak
Salt kolasås
-
80 g
grädde
-
80 g
sirap, ljus
-
80 g
smör
-
80 g
socker
-
salt efter önskemål
Chokladsås
-
100 g
socker
-
60 g
grädde
-
50 g
sirap, ljus
-
70 g
kakao
-
50 g
smör
6 portioner
Jordnötsglass
-
500 gvispgrädde
-
397 gkondenserad mjölk, 1 burk
-
40 gjordnötssmör
-
1sats saltkola
-
jordnötter efter smak
Salt kolasås
-
80 ggrädde
-
80 gsirap, ljus
-
80 gsmör
-
80 gsocker
-
salt efter önskemål
Chokladsås
-
100 gsocker
-
60 ggrädde
-
50 gsirap, ljus
-
70 gkakao
-
50 gsmör
Gör så här
Jordnötsglass
1. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda om ordentligt.
2. Rör ner valfri smaksättning i smeten. Häll smeten i en form på cirka 1 liter.
3. Täck formen med plastfilm och ställ den i frysen tills den är genomfryst, cirka 6 timmar.
4. Ta fram glassen en stund innan servering.
Salt kolasås
1. Häll alla ingredienser i en kastrull, rör om och koka tills temperaturen nått 118 grader.
2. Låt såsen svalna.
Chokladsås
1. Häll alla ingredienser i en kastrull, rör om och koka i 3 minuter.
2. Låt såsen svalna.