Ingredienser

 

12 bitar

250 g
valnötter

4
äggvitor

1 tsk
pressad citronsaft

2.5 dl
strösocker

1 msk
majsstärkelse

1 tsk
bakpulver

Mockasmörkräm

4
äggulor

1.5 dl
mörkt muscovadosocker

1 msk
snabbkaffepulver

1 msk
vatten

300 g
smör, rumstempererat

Glasyr/topping

2 dl
florsocker

1.5 msk
starkt bryggt kaffe

2 dl
chokladägg

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 150°. Hacka valnötterna grovt. Vispa äggvitorna med citronsaften till ett fast skum. Blanda socker, Maizena och bakpulver. Tillsätt
detta lite i taget och vispa
till en glansig maräng.

2

Vänd försiktigt ner nötterna.
Spänn bakplåtspapper i
botten på två formar, ca 23
cm i diameter. Smörj kanterna.
Dela upp marängen i formarna. Grädda mitt
i ugnen ca 45 min. Lossa
marängen ur formen och
låt svalna på galler.

Mockasmörkräm:

1

Blanda äggulor, socker, kaffe och vatten i en bunke som tål värme, gärna rostfri. Värm över vattenbad under konstant vispning tills krämen har en temperatur på 80°, då har den tjocknat och är fluffig. Ta från värmen.

2

Klicka i smöret under fortsatt vispning. Allt smör ska smälta ut. Häll över i en ny bunke. Låt kallna i kylen minst 1 timme.

Glasyr:

1

Blanda florsocker
och kaffe i en liten kastrull.
Värm varsamt och rör till en
slät glasyr. Ta av från värmen.
Vispa mockasmörkrämen
fluffig med elvisp. Bred den
mellan bottnarna. Ringla
över glasyren. Garnera med
chokladägg.

Till Receptet