Kalljästa vetebullar
Ingredienser
1
st
ägg
5
dl
mjölk
50
gram
jäst
100
gram
smör, mjukt
1
dl
strösocker
14
dl
vetemjöl, Tillsätt lite i taget, hela mängden kanske inte behövs
Fyllning
100
gram
smör
4
msk
kanel
1
dl
socker
Pensling och garnering
1
st
ägg
1
odefinierad
pärlsocker
Gör så här
1. Vispa först upp ägget.
2. Smula sönder jästen och rör ut den med ca 1dl kall mjölk.
3. Tillsätt det uppvispade ägget, resterande kall mjölk, smör och socker. Rör väl.
4. Tillsätt sist mjölet i omgångar, tänk på att hela mängden kanske inte behövs.
5. Kavla ut till en rektangulär platta och bred smöret över. Pudra på socker och kanel.
6. Rulla ihop till en längd och skär sedan i ca två cm breda bitar och lägg i formar.
7. Låt bullarna jäsa i minst två timmar under bakduk i rumstemperatur eller över natten i kyl täckta med plast.
8. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över (har de jäst i kyl, ta först fram och jäs i rumstemperatur ca 20 minuter).
9. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader i 10 minuter.
Hitta bakinspiration bland Tastelines alla recept på bullar!
Receptet är från: