Kanelglass med pumpasås
Ingredienser
6 portioner
-
250 g
pumpa utan skal
-
2 dl
vitt vin
-
1 dl
vatten
-
1/2
vaniljstång
-
3/4 dl
strösocker
-
1 st
lime
-
2-3 msk
pressad lime
Kanelglass:
-
1 liter
vaniljglass
-
1-2 tsk
kanel
6 portioner
-
250 gpumpa utan skal
-
2 dlvitt vin
-
1 dlvatten
-
1/2vaniljstång
-
3/4 dlströsocker
-
1 stlime
-
2-3 mskpressad lime
Kanelglass:
-
1 litervaniljglass
-
1-2 tskkanel
Gör så här
1. Skär pumpaköttet i bitar. Häll vin, vatten och socker i en kastrull. Halvera och skrapa ur vaniljstången däri. Koka ca 5 minuter. Halvera och skrapa ur vaniljstången däri. Koka ca 5 min.
2. Tillsätt pumpaköttet och koka ca 15 minuter tills det är mjukt. Ta upp vaniljstången. Kör med mixerstav till en puré.
3. Kyl purén. Smaka av med limeskal och limesaft.
4. Blanda kanel med glass till såsen.