Kladdkaka med lingon och salt kolaglass
Ingredienser
Kladdkaka
-
200 g
smör, laktosfritt
-
200 g
socker
-
200 g
mörk choklad, hög kvalitet
-
90 g
äggula
-
150 g
äggvita
Salt kolaglass
-
1 liter
vaniljglass, laktosfri
-
4 msk
socker
-
1 dl
grädde, laktosfri
-
flingsalt
Övriga
-
3 dl
frysta lingon
-
1 msk
florsocker
Kladdkaka
-
200 gsmör, laktosfritt
-
200 gsocker
-
200 gmörk choklad, hög kvalitet
-
90 gäggula
-
150 gäggvita
Salt kolaglass
-
1 litervaniljglass, laktosfri
-
4 msksocker
-
1 dlgrädde, laktosfri
-
flingsalt
Övriga
-
3 dlfrysta lingon
-
1 mskflorsocker
Gör så här
Kladdkaka
1. Smält smör och tillsätt socker och choklad. Rör tills chokladen har löst sig.
2. Slå chokladblandningen över äggulan och vispa noggrant. Slå tillbaka blandningen i kastrull.
3. Vispa äggvitan hård och vänd sedan in i chokladsmeten.
4. Häll upp smeten i en smörad och med kakao pudrad springform.
5. Baka i 180 grader i varmluftsugn i ca 25 min.
Lingon
1. Pudra frysta lingon med florsocker och låt tina i kyl.
Salt kolaglass
1. Koka upp sockret med lite vatten. Låt karamelliseras och släck med grädden.
2. Smaka av kolan med havssalt och kyl.
3. Vi servering mixas glassen väldigt hastigt med kolasås. Alternativt kan kolasåsen serveras till glass och kaka.