Körsbärskompott med glass och mandelsegel
Ingredienser
4 portioner
-
1 burk(ar)
körsbär
-
2 msk
strösocker
-
1 msk
maizena majsstärkelse
-
2 msk
rom
Mandelsegel
-
2-3 st
vårrulleark
-
1 st
ägg
-
2 msk
mandelspån
-
1/2 msk
strösocker
Tillbehör
-
vaniljglass
4 portioner
-
1 burk(ar)körsbär
-
2 mskströsocker
-
1 mskmaizena majsstärkelse
-
2 mskrom
Mandelsegel
-
2-3 stvårrulleark
-
1 stägg
-
2 mskmandelspån
-
1/2 mskströsocker
Tillbehör
-
vaniljglass
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200º.
2. Sila av och koka upp vätskan från körsbären.
3. Red av med majsstärkelse utrörd i vatten. Ta från värmen och tillsätt körsbär och rom.
4. Dela vårrullearken på diagonalen i fyra delar. Smörj ett bakplåtspapper. Lägg på vårrulledegen och pensla med ägg. Strö på mandelspån och socker. Grädda mitt i ugnen ca 5 min tills de fått färg.