Kulfi – indisk glass
Ingredienser
6 portioner
-
1 burk(ar)
sötad kondenserad mjölk
-
2 dl
vispgrädde
-
2 dl
mjölk
-
1 krm
kardemumma
-
½ krm
saffran
Tillbehör
-
4 st
apelsiner
-
pistagenötter
6 portioner
-
1 burk(ar)sötad kondenserad mjölk
-
2 dlvispgrädde
-
2 dlmjölk
-
1 krmkardemumma
-
½ krmsaffran
Tillbehör
-
4 stapelsiner
-
pistagenötter
Gör så här
1. Häll mjölken i en bunke. Finstöt kardemumma och saffran. Skölj ur morteln med grädden och blanda med kondenserad mjölk och mjölk.
2. Häll smeten i formar och ställ in i frysen. Om den körs i glassmaskin blir den extra fluffig.
3. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria apelsinklyftor eller skär i skivor. Hacka nötterna grovt. Strössla över glassen och servera med apelsinerna.