Kulfi – indisk glass
Ingredienser
6 portioner
- 
1 burk(ar)
sötad kondenserad mjölk
- 
2 dl
vispgrädde
- 
2 dl
mjölk
- 
1 krm
kardemumma
- 
½ krm
saffran
Tillbehör
- 
4 st
apelsiner
- 
pistagenötter
6 portioner
- 
1 burk(ar)sötad kondenserad mjölk
- 
2 dlvispgrädde
- 
2 dlmjölk
- 
1 krmkardemumma
- 
½ krmsaffran
Tillbehör
- 
4 stapelsiner
- 
pistagenötter
Gör så här
1. Häll mjölken i en bunke. Finstöt kardemumma och saffran. Skölj ur morteln med grädden och blanda med kondenserad mjölk och mjölk.
2. Häll smeten i formar och ställ in i frysen. Om den körs i glassmaskin blir den extra fluffig.
3. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria apelsinklyftor eller skär i skivor. Hacka nötterna grovt. Strössla över glassen och servera med apelsinerna.
 
                                        





