Mandelbullar
Ingredienser
100
gram
smör
3
dl
mjölk
25
gram
jäst
3
droppe(ar)
mandelessens
1
tsk
salt
1
dl
strösocker
1
l
vetemjöl
Fyllning
150
gram
mandelmassa
100
gram
smör
1
msk
vaniljsocker
Garnering
1
st
ägg
1
dl
sötmandel, hackad
Gör så här
1. Smält smöret, häll i mjölken och låt det bli 37 grader, fingervarmt.
2. Smula sönder jästen i en bunke och slå degspadet över.
3. Häll i mandelessens, salt och socker. Arbeta in mjölet lite i taget till
en smidig deg.
4. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
5. Riv mandelmassan och blanda den med smör och vaniljsocker.
6. Stjälp upp den jästa degen på mjölat bakbord och arbeta degen
smidig. Kavla ut till en 40 x 40 cm stor platta.
7. Bred mandelsmeten över plattan. Rulla ihop och skär i ca två cm
breda skivor. Lägg dem i pappersformar och låt jäsa i 20 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och strö hackad mandel över. Grädda
mitt i ugnen i 220 grader ca 10 minuter.
Receptet är från: