Ingredienser

 

15 stycken

120 g
urkärnade dadel

2 dl
havregryn

1 dl
kokosflingor

1 dl
mandlar

5 msk
kakao

0.5 dl
kokosolja

2 msk
starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten

Till Garnering

220 g
tårtlock marsipan

50 g
mörk choklad, eller vit choklad, hackad

1 dl
karamellströssel

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.

2

Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.

Till Receptet