Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar
Ingredienser
15 stycken
120 g
urkärnade dadel
2 dl
havregryn
1 dl
kokosflingor
1 dl
mandlar
5 msk
kakao
0.5 dl
kokosolja
2 msk
starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten
Till Garnering
220 g
tårtlock marsipan
50 g
mörk choklad, eller vit choklad, hackad
1 dl
karamellströssel
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.
2
Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.
Till Receptet