Morotsscones med färskost och marmelad
Ingredienser
8 stycken
2 dl
vetemjöl
2 dl
rågsikt
2 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
50 g
rumstempererat smör
2 dl
mjölk
4 dl
grovrivna morötter
100 g
grovhackad mandel
Till servering:
naturell färskost
marmelad, gärna morotsmarmelad
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225°.
2
Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver
och salt i en bunke. Finfördela
smöret i blandningen.
3
Tillsätt mjölk, morötter och
mandel och rör till en kladdig
deg.
4
Klicka ut 8 scones på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 10–12 min, till fin färg.
Till servering
1
Servera sconesen med färskost
och morotsmarmelad.