Ingredienser

 

8 stycken

2 dl
vetemjöl

2 dl
rågsikt

2 tsk
bakpulver

0.5 tsk
salt

50 g
rumstempererat smör

2 dl
mjölk

4 dl
grovrivna morötter

100 g
grovhackad mandel

Till servering:

naturell färskost

marmelad, gärna morotsmarmelad

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 225°.

2

Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver
och salt i en bunke. Finfördela
smöret i blandningen.

3

Tillsätt mjölk, morötter och
mandel och rör till en kladdig
deg.

4

Klicka ut 8 scones på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 10–12 min, till fin färg.

Till servering

1

Servera sconesen med färskost
och morotsmarmelad.

Till Receptet