Nutellakladdkaka med marängtopp
Ingredienser
12 bitar
150 g
smör
1 dl
nötkräm
2.5 dl
strösocker
3
ägg
2 dl
vetemjöl
2 msk
kakao
Maräng
4
äggvitor
3 dl
strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och häll i en
bunke.
2
Tillsätt nötkrämen och socker. Rör eller vispa tills smeten är slät. Vispa ner äggen
ett i taget. Blanda ihop mjöl och kakao och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Känn med sticka, kakan ska vara kladdig. Låt kallna.
Maräng:
1
Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen). Ta skålen från vattenbadet. Vispa
marängen med elvisp tills den
svalnat och är helt fast, ca 10 min.
2
Ta bort kanten på formen. Toppa kakan med marängen och bränn med brännare till fin färg. Alternativt sätt ugnen på 200° grilleffekt och ställ in kakan högre upp i
ugnen med luckan öppen. Grädda
till fin färg, tar någon minut bara.