Parfait på hallon och vit choklad med chokladrisp och färska hallon
Ingredienser
8–10 portioner
-
200 g
vit blockchoklad
-
2 st
ägg
-
200 g
färska eller frysta osockrade hallon
-
1 dl
florsocker
-
1 st
äggula
-
6 dl
vispgrädde
Garnering
-
färska hallon
-
citronmelissblad
-
flisad choklad, gärna både mörk och vit
8–10 portioner
-
200 gvit blockchoklad
-
2 stägg
-
200 gfärska eller frysta osockrade hallon
-
1 dlflorsocker
-
1 stäggula
-
6 dlvispgrädde
Garnering
-
färska hallon
-
citronmelissblad
-
flisad choklad, gärna både mörk och vit
Gör så här
1. Smält chokladen varsamt i vattenbad – se upp så chokladen inte blir alltför varm, den ska bara smälta. Rör i äggen ett i taget och låt svalna.
2. Kör hallonen i mixer eller matberedare. Rör i socker och äggula.
3. Vispa grädden, inte alltför hårt. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan på med resten. Gör likadant med hallonpurén.
4. Häll först hallongrädden i en form, gärna med löstagbar kant, och ställ in formen i frysen en timme. Häll därefter på chokladgrädden och låt formen stå i frysen minst 4 timmar. Hit kan förberedas.
5. Ta fram desserten ca 1/2 timme före servering. Garnera med flisad choklad, färska hallon och citronmelissblad.
Tips på dryck
2009 Château de Levant
Nr 4153, 109 kr/37 cl
Alkoholfritt
2011 Jus de Raisin Blanc
Nr 1974, 49 kr