Påsktårta med punsch
Ingredienser
10 portioner
Botten
-
300 g
mandelmassa
-
3 st
äggvitor (vispas ej)
-
2 msk
kakao
Fyllning
-
3 st
äggulor
-
1 dl
strösocker
-
¾-1 dl
punsch
-
3 dl
vispgrädde
Garnering
-
Ca 1 ½ dl
chokladdragéer
10 portioner
Botten
-
300 gmandelmassa
-
3 stäggvitor (vispas ej)
-
2 mskkakao
Fyllning
-
3 stäggulor
-
1 dlströsocker
-
¾-1 dlpunsch
-
3 dlvispgrädde
Garnering
-
Ca 1 ½ dlchokladdragéer
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela mandelmassan i matberedare eller riv den grovt. Blanda med äggvita och kakao.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och smörj formen. Fördela smeten i formen och grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt sedan bottnen kallna.
3. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt punschen. Vispa grädden och blanda ner den i äggvispet. Häll smeten över den kalla bottnen.
4. Hacka dragéerna grovt och häll dem över. Täck och ställ in i frysen minst 3 timmar.