Ingredienser

 

10 portioner

Crunch

150 g
smör

2 dl
strösocker

2 dl
vetemjöl

2 dl
havregryn

1 dl
kokosflingor

Rabarberkompott

2
citrongräs

3 dl
strösocker

1 dl
vatten

1 kg
rabarber, i bitar (ev skalad)

Till servering

vispgrädde eller vaniljglass

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Crunch: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till crunchet. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Dela i mindre bitar. Låt kallna.

Rabarberkompott:

1

Dela citrongräset på längden och krama/gnugga det så att smakerna lättare ska kunna komma ut. Koka socker,
vatten och citrongräs ca 10 min till en simmig sockerlag. Häll ner hälften av rabarbern i lagen och låt koka 5–6 min.

2

Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och vänd varsamt ner resten av rabarbern. Lyft bort citrongräset. Låt kallna.

3

Häll upp i serveringsglas och servera crunch och grädde eller glass vid sidan om.

Till Receptet