Rabarber- och citrongräskompott med crunch
Ingredienser
10 portioner
Crunch
150 g
smör
2 dl
strösocker
2 dl
vetemjöl
2 dl
havregryn
1 dl
kokosflingor
Rabarberkompott
2
citrongräs
3 dl
strösocker
1 dl
vatten
1 kg
rabarber, i bitar (ev skalad)
Till servering
vispgrädde eller vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Crunch: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till crunchet. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Dela i mindre bitar. Låt kallna.
Rabarberkompott:
1
Dela citrongräset på längden och krama/gnugga det så att smakerna lättare ska kunna komma ut. Koka socker,
vatten och citrongräs ca 10 min till en simmig sockerlag. Häll ner hälften av rabarbern i lagen och låt koka 5–6 min.
2
Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och vänd varsamt ner resten av rabarbern. Lyft bort citrongräset. Låt kallna.
3
Häll upp i serveringsglas och servera crunch och grädde eller glass vid sidan om.
Till Receptet