Raspados de horchata con fresas
Ingredienser
6 portioner
-
130 g
hyvlad mandel
-
645 g
vatten
-
180 g
långkornigt ris
-
1 st
kanelstång
-
1 burk(ar)
sötkondenserad mjölk (400 g)
-
1 burk(ar)
förångad mjölk (400 g)
-
200 g
färska jordgubbar
6 portioner
-
130 ghyvlad mandel
-
645 gvatten
-
180 glångkornigt ris
-
1 stkanelstång
-
1 burk(ar)sötkondenserad mjölk (400 g)
-
1 burk(ar)förångad mjölk (400 g)
-
200 gfärska jordgubbar
Gör så här
1. Rosta mandeln i ugn på 170 grader i 8 minuter. Låt svalna.
2. Värm vattnet till 50 grader och slå det sedan över mandeln, kanelstången och riset. Låt stå över natt.
3. Ta upp kanelstången. Blanda ris och mandelmassan med den kondenserade och förångade mjölken. Mixa allt slätt och sila. Ställ in i kyl och låt horchatan bli kall.
4. Mosa jordgubbarna med en gaffel och fördela i de 6 glasen.
5. Fyll på med den rivna isen (så att det toppar glasen). Häll på horchata. Servera med malen kanel och rostade och hyvlade mandlar.