Rombullar
Ingredienser
25
gram
jäst
3
dl
mjölk
0,5
dl
sirap
0,5
tsk
salt
100
gram
smör, mjukt
1
l
vetemjöl
Fyllning
100
gram
smör
100
gram
mandelmassa
0,5
dl
vaniljsocker
3
msk
rom
Pensling
1
st
ägg
Gör så här
1. Smula ned jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, och slå den över jästen. Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret
skuret i bitar.
2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
3. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en 40×40 cm stor platta.
5. Riv mandelmassan och blanda den med smöret, rör i vaniljsocker och rom, bred på plattan.
6. Rulla ihop till en rulle och skär i ca två cm breda skivor. Lägg i pappersformar
och låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
7. Grädda mitt i ugnen i 220 grader 12 minuter.
Receptet är från: