Saffransbullar
Ingredienser
5
dl
mjölk
75
gram
jäst
1
dl
strösocker
12
dl
vetemjöl
1
gram
saffran, 2 paket
Deg 2
4
dl
mjölk
2
dl
strösocker
300
gram
smör, rumstempererat
6
st
Äggulor
1
nypa(or)
salt
2
l
vetemjöl
1
st
ägg, att pensla med
1
odefinierad
russin
1
odefinierad
pärlsocker
Köp receptet
Gör så här
1. Värm mjölken till den första degen fingervarm och häll den i en bunke eller degblandare.
2. Blanda ner jäst, socker, mjöl och saffran. Knåda degen i minst 5 minuter. Låt jäsa 1 timme.
3. Värm mjölken till den andra degen fingervarm.
4. Häll mjölk, socker, smör, äggulor, salt och mjöl i bunken. Arbeta samman de båda degarna i minst 10 minuter.
5. Låt jäsa 1 1/2 timme.
6. Häll ut degen på lätt mjölat bakbord och forma lussebullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader. Låt jäsa i 30 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg och dekorera med russin och pärlsocker. Grädda 8–12 minuter, beroende på storlek.
Receptet är från: