Ingredienser

 

5
dl

mjölk

75
gram

jäst

1
dl

strösocker

12
dl

vetemjöl

1
gram

saffran, 2 paket

Deg 2

4
dl

mjölk

2
dl

strösocker

300
gram

smör, rumstempererat

6
st

Äggulor

1
nypa(or)

salt

2
l

vetemjöl

1
st

ägg, att pensla med

1
odefinierad

russin

1
odefinierad

pärlsocker

Köp receptet

Gör så här

1. Värm mjölken till den första degen fingervarm och häll den i en bunke eller degblandare.
2. Blanda ner jäst, socker, mjöl och saffran. Knåda degen i minst 5 minuter. Låt jäsa 1 timme.
3. Värm mjölken till den andra degen fingervarm.
4. Häll mjölk, socker, smör, äggulor, salt och mjöl i bunken. Arbeta samman de båda degarna i minst 10 minuter.
5. Låt jäsa 1 1/2 timme.
6. Häll ut degen på lätt mjölat bakbord och forma lussebullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader. Låt jäsa i 30 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg och dekorera med russin och pärlsocker. Grädda 8–12 minuter, beroende på storlek.

Receptet är från:

Tasteline